Staklo & Sjenila

KLIZNI SISTEMI ZA OSTAKJLIVANJE PROFIL TEHNIKA ODLIKUJE DIZAJN I FUNKCIONALNOST.

STAKLO JE KALJENO 10 MM ZA SISTEME BEZ VERTIKANIH VODILICA ILI termo IZO STAKLO 4-12-4 mm za sisteme su aluminijskom okviru.

PRIMJENA KLIZNIH SISTEMA:

DIADORA

Klizni sistem 10 mm kaljeno staklo bez vertikalnih profila

Sistem s minimalnom donjom vodilicom i bez vertikalnih profila, najelegantniji sistem. Sistem može biti s 3-4-5 krila, između krila su silikonske brtve ili aluminijski vertikalni profil 20 mm. Sistem se može opremiti s ukopnim i nadgradnim ručkama i bravama. Sistem se može kombinirati s fiksnim staklenim stijenama ili staklenim vratima. Profili mogu biti plastificirani u bilo koju boju po RAL karti.

HARMO

KLASIČNI KLIZNI SISTEM S IZO STAKLOM 4-12-4 MM.

Klizni sistem HARMO odlikuje veća čvrstoća , termo i zvučna izolacija. Sistem može biti dvokrilni, trokrilni i četverokrilni. Dimenzija vodilica su od 47 x 48 mm do 119 x 48 mm. Profili krila su dimenzija: 66 x 28 mm. Sistem se može opremiti s ukopnim i nadgradnim ručkama i bravama. Izo staklo i sistem brtvi omogućavaju dobru toplinsku i zvučnu izolaciju. Sistem se dobro kombinira s fiksnim stijenama i aluminijskim vratima s staklenom ispunom. Profili mogu biti plastificirani u bilo koju boju po RAL karti.

VERTICAL

Staklo je 8 ili 10 mm kaljeno , a profili su od palstificiranog aluminija

Vertikalne klizne stijene se mogu koristiti kao klasični zatvori za terase i pergole i kao ograde i paravani za zaštitu od vjetra u restoranima . Njihova praktičnost je u vertiklanom pomicanju. Profili se mogu plastificirati u bilo koju boju po RAL karti.

BRISOLEJI

Brisoleji su sistemi zaštite od sunca gdje aluminijski profili pod određenim kutom štite od sunca i pogleda.

Brisoleji mogu biti postavljeni vertikalno ili horizontalno, mogu biti fiksne ili na mehanički ili elektromotorni pogon. Širine profila su od 50 – 300 mm otporni su na udar vjetra, a rasponi ovise o širini profila.

ZIP Zaštita od sunca

ZIP tenda je novi sustav zatite od sunca gdje je screen platno koje pruža zaštitu od toplinskog i uv zračenja zaštitčeno u aluminijskoj kutiji i vodilicama, s elektromotornim pogonom. Takva konfiguracija je pogodna i za veće raspone do 6 m i 3,5 m visine.

Zip tende se primjenjuju u zgradama, uredima, hotelima i restoranima , a naročito su pogodne integrirane s bioklimatskom pergolom gdje formiraju idealnu mikroklimu zajedno s zaštitom od sunca.

Uzorci screen platna za zip tende

uzorci aluminijskih pergola


Kontaktirajte Profil Tehniku